Kurugöl Baharat
Y
Ü
K
L
E
N
İ
Y
O
R
.
.
.

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZ TADI

Çörekotu

Yetiştirildiği Yerler

Ilıman ve sıcak iklimlerde; Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Hindistan’da yabani veya kültür olarak yetiştirilir. Türkiye’de Ege, Afyon, Isparta, Burdur ve Trakya Bölgelerinde tarımı yapılmaktadır.

Türkiye’de önemli olarak iki çeşit çörek otu bilinmektedir. Bunlar, Şam Çörek otu ve Kır Çörek otu olarak adlandırılmıştır.

 

Kullanım Önerileri

Mutfakta tüm olarak unlu ürünleri süslemek ve onlara lezzet vermek için kullanılır. Türkiye’de özellikle fırın ürünlerinin dışında bazı peynir (çökelek, tulum gibi) çeşitlerinde tüm olarak kullanılır.

Ürün Hakkında Daha Fazla Bilgi için bizi arayın
Çörekotu