Kurugöl Baharat
Y
Ü
K
L
E
N
İ
Y
O
R
.
.
.

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZ TADI

Yeni Bahar

Yenibahar: Pilav ve Dolmaların Gizli Baharatı

Et yemeklerinin ve dolmaların gizli lezzeti olan yenibahar, çiğ köfte gibi daha farklı tariflerde bile kullanılabilmektedir. Kokusu ve acımsı tadıyla mutfaklardan eksik etmediğimiz bir baharat olan yenibahar baharatı karanfil, Hindistan cevizi ve tarçın gibi birden çok baharatı anımsatmaktadır ve orijinal lezzeti ile bu baharat tatlı – tuzlu demeden farklı tariflerin konuğu olmaktadır.

 

Yenibahar Hangi Yemeklerde Kullanılır?


  • Özellikle pirinç bazlı (dolma içi, pilav, iç pilav) tariflerin vazgeçilmezi olarak dolmalardan pilavlara kadar birçok yemeğin lezzet verici unsuru halini alır. Yerini tek başına hiçbir baharatın dolduramayacağı tat, kırmızı ete ve tavuğa da enfes bir aroma verir.
  • Sulu et yemeklerinde tam olarak adını çıkaramadığımız gizemli bir lezzet olarak tabağımızda yerini alır. Bilhassa köftelerin içinde etle birleşerek yediden yetmişe herkesin iştahını açan o enfes kokunun kaynağı olur.
Ürün Hakkında Daha Fazla Bilgi için bizi arayın
Yeni Bahar